Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ελληνικός ορθογράφος στο Word 2011 για Mac - Update

H άφιξη της preview έκδοσης του Ms Office 2016 for Mac επιφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη για τους Έλληνες χρήστες Mac! Επιτέλους το Office for Mac απέκτησε Ελληνικό ορθογραφικό έλεγχο. Θέλοντας να εκμεταλλευτώ αυτή την "καινοτομία" του νέου Office δημιούργησα ένα proofing tool (με το ελληνικό λεξικό του Office 2016) για το παλαιό Office 2011! Κατεβάζετε λοιπόν από εδώ το zip αρχείο και αφού το αποσυμπιέσουμε αποθηκεύουμε το αρχείο: Greek Speller.proofingtool
στο φάκελο: /Applications/Mictosoft Office 2011/Office/Shared Applications/Proofing Tools
Την επόμενη φορά που θα ανοίξουμε το Word έχουμε επιτέλους ελληνικό ορθογραφικό έλεγχο!

ΥΓ1. Δεν απαιτείται custom dictionary όπως στην προηγούμενη λύση για ελληνικό ορθογράφο και με τη νέα λύση παύει και το πρόβλημα της καθυστέρησης στην έναρξη του Word λόγω φόρτωσης του custom dictionary στη μνήμη του συστήματος.

ΥΓ2. Σε περίπτωση που δεν εμφανίζει προτάσεις για τη σωστή ορθογραφία της λέξης τότε πρέπει να επιλέξετε την Ελληνική γλώσσα στο έγγραφο (από το μενού Tools -> Language -> Greek) και τότε θα δουλέψει κανονικά.

Καλή επιτυχία!

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ωραίος, ευχαριστούμε!

Ανώνυμος είπε...

Τέλειο. Thanks

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό.
Θα προτείνατε την αναβάθμιση στο Offoce 2016?

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά ο ορθογράφος δεν λειτουργεί στο excel?

Ανώνυμος είπε...

Πάρα πολύ αργό... ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΡΓΟ... άσε που πρέπει να γίνεται ο έλεγχος manually.. και δεν έχει καμία διόρθωση απλά επισημαίνει τα τυχόν λάθη! Εάν έχετε ήδη 3rd part proofing tools για τα 2011, μην το κατεβάσετε είναι πολύ κατώτερο των υπαρχόντων.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω γιατι παραπάνω αναφέρει ότι είναι αργό και ότι απλά επισημαίνει τα λάθη και δεν τα διορθώνει αλλά σε μένα όλα λειτουργούν τέλεια! Και είναι και ΔΩΡΕΑΝ! Χίλια ευχαριστώ!!!
;-)

Yannis F είπε...

Είναι απόλυτα τέλειο... επισημαίνει, προτείνει και διορθώνει ακαριαία χωρίς το παραμικρό lag ούτε κατά τη διάρκεια του typing ούτε στην έναρξη των προγραμμάτων και βέβαια ούτε κατά την εναλλαγή γλώσσας πληκτρολογίου. Αν διαπιστώνετε αργές ταχύτητες ακόμα, πρέπει να διαγράψετε το customGreekdictionary και να το αποεπιλέξετε από τις επιλογές του word.

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας

Μπορεί να πεί κανείς αν έχει συλλαβισμό (hyphenation) για τα Ελληνικά; Δεν μπορώ να το βγάλω.

Ευχαριστώ πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Σε MacBook Pro 2011 με OSX 10.9.2 και Office 2011 λειτουργεί ταυτόχρονα ο Ελληνικός και ο Αγγλικός ορθογράφος. Δεν παρατηρώ πρόβλημα στην ταχύτητα. Καλή λύση!

Ανώνυμος είπε...

χίλια ευχαριστώ!
εκεί που είχα αρχίσει να έχω προβλήματα πάλι με το word 2016 και γύρισα στο 2011, θυμήθηκα το κόλλημα με το λεξικό. Εφόσον λύθηκε, το κάνει πολύ καλύτερο από τον ακόμα buggy διάδοχό του.

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ είπε...

Γεια σας
το link του dropbox για τον ορθογράφο δε δουλεύει. Μήπως μπορείτε να το αποκαταστήσετε;
Ευχαριστώ
kostashagi@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ! Επιτέλους λύση στο πρόβλημα του ορθογράφου!

Unknown είπε...

μήπως υπάρχει κάποια λύση και για τον συλλαβισμό; είναι αδύνατο να λειτουργήσει σε macOs high sierra 10.13
ευχαριστώ
ΜΑΡΊΑ

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ πολύ . Αψογο.

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστουμε, πολυ καλο

waterman είπε...

Μας έσωσες!!!!